blogger kategori oluşturma(resimli anlatım)

herkese merheba arkadaşlar blogger kategori oluşturma dersimize başlamadan önce sizlere detaylı bir bilgi vermek istiyorum blogger kategori nedir? öncelikle onu anlatmak istiyorum blogger kategori bloguzun yayınlarını sınıflandırmanızı sağlıyor yani güncel bir blogunuz var ve yayınlarınızı kategoriler halinde blogunuzun anasayfasında görünmesini istiyorsanız blogunuzu kategorileştirilmeniz gerekir yani blogunuzda bir kaç konu üzerine yayın yapıyorsanız örneğin sağlık.spor gibi yayınlar yapıyorsanız ve bu konuları kategoriler halinde görünmesini istersniz yazımızı okumanızı öneririm. bir konu üzerindeki tüm yayınlarınıza tek bir tıkla ulaşılmasını sağlayan bu ayar blogunuzun daha iyi gezinebilmesini sağlayacaktır.  kategori oluşturmak için herhangi bir kod'a ihtiyaç varmı derseniz size şimdiden cevap vereyim herhangi bir kod'a ihtiyaç duymadan kolaylıkla yapabileceksiniz bu ayarı size göstermek için bizzat kendi blogumuzun üzerinde denerek size göstermek isriyorum bizim blogun konusu yoğunluklu olarak blogger dersleri içermektedir ama tek konumuz bu değildir ilerde wordpress ve internet dersleri yanı sıra blog'tan nasıl para kazanılır konularında çok yayınlarımız olacaktır. henüz blogumuz yeni olduğu için kategori halinde yayın yapmayı uygun bulmuyorum fakat içeriklerimiz çoğaldıkça ve bir çok konu üzerinde yazdıkça kategoriler oluşturacağım çünkü bir blog'ta daha iyi gezinmenin en iyi yollarından bir taneside ilgili konuları kategorileştirerek anasayfada görünmesini sağlamaktır çünkü blogunuzu ziyaret eden ziyaretçileriniz blogunuzun üst menüsünde yada kenarında kendilerinin ilgisini çekebilecek kategoriler görürse göz atmak için kategoriyi tıklayacaktır bu ihtimal oldukça yüksektir.




                                      blogger kategori oluşturma nasıl yapılır?
blogger karegori oluşturmak için blogger hesabınızla blogger'a giriş yapın ardan blogger kontrol panelinizde bulunan yerleşim linkine tıklayın karşınıza bir çok gadget çıkacaktır.
yerleşim linkine tıkladıktan sonra karşınıza gelen sayfada bir çok gadget mevcuttur ancak biz sidebar right-3 gadtetini bulup düzenleye  tıklayın sidebar right-3 gadgeti etiket gadgetidir tıklayıp bir değişiklik yapacağız gadgeti size resimli olarakta göstermek istiyorum.
etiketler gadgetine tıklayın karşınıza açılan pencerecede bazı küçük değişiklikler yapmak için karşınıza aşağıdaki resimde olduğu gibi bir yer gelecektir başlık olarak etiketler yazıyor burayı istediğiniz başlığı yazın tabi oluşturmak istediğiniz kategori ile ilgili olsun.
evet arkadaşlar etiketler yazılan yere istediğiniz başlığı yazabilirsiniz ben size göstermek için wordpress başlıkta bir kategori oluşturacağım ve ardından tüm etiketler işaretli olduğu yeri ise seçilen etiketler'i seçmelisiniz son olarak her etiketteki kayıt sayısnı göster seçin resimdede görüyorunuz.
son olarak kategorimize yayınlarımızı eklemek için düzenleme denilen kısma tıklayın karşınıza çıkan yerde tüm yayınlarınız seçili olacaktır hiçbiri denilen yeren tıklayın ve kategoriye eklemek istediğiniz yayınlarınızı seçin.
düzenleme kısmına tıkladıktan sonra karşımıza çıkan yayınlarımızın hepsi seçiliydi biz ilk önce hiçbirine tıkladık ve ardından wordpress üzerine yazdığımız wordpress yayınımızı seçtik wordpress ile ilgili yayınımız sadece 1 olduğu için sadece bir yayını seçtik siz istediğiniz kadar yayınızı seçebilirsiniz sonra ilk önce tamamlandı ya tıklayın sonra kaydet'e tıklayıp kaydedin ve blogu görüntele'ye tıklayın.

PAYLAŞ
Google+

YAZAR Umut

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder