wordpress tabanlı blog sitesi nasıl kurulur?(resimli anlatım)

merhebalar arkadaşlar bu yazımızda wordpress tabanlı blog sitesi nasıl kurulur detaylı olarak anlatacağım daha önceki yayınlarımızda blogger tabanlı blog sitesi nasıl kurulur gibi bir çok konuyu detaylı olarak anlattık şimdide biraz wordpress derslerine odaklanalım ve ilk olarak wordpress ile blog sitesi nasıl kurulur konusunu detaylı bir biçimde anlatmak istiyorum. bilindiği gibi son zamanlarda internette milyonlarca blog sitesi kurulmuştur ve hergün binlerce blog açılmaktadır blog açmak ücretsiz ve kullanışlı olduğundan çok rağbet görmektedir. bir sitesi açmak için en popüler olanlardan blogger.wordpress tumblr ve blogcu gibi alternatifler vardır ancak en popüler olanlar blogger ve wordpress tabanlı bloglardır ülkemizdeki blogların çoğu wordpress ve blogger tabanlıdır çok küçük bir bölümü diğer platformları kullanmaktadır wordpress tabanlı blog sitesi kurmak istiyorum ama nasıl kuralacağını bilmiyorsanız bu yazımızı okuyarak  rahatlıkla bir blog sitesi kurabilirsiniz.




                          6 adımda wordpress blog sitesi kurma

wordpress tabanlı bir blog sitesi kurmak için size gerekli olan tek şey blogger'da olduğu gibi bir gmail hesabınızın olması lazım bir gmail hesabınız varsa makalemizi okumaya devam edebilirsiniz ama gmail hesabınız yoksa bir gmail hesabı açıp tekrar makalemize dönüp okuyabilirsiniz wordpress blog sitesi kurmak için öncelikle buraya tıklayın.
verdiğimiz linke tıkladığınızda karşınıza yukardaki resimde gördüğünüz gibi bir yer gelir kırmızı işaretle işaretlediğim web sitesi oluştur linkine tıklayın sizlere direk link vermemin sebebi google'ye şunu yazın bunu yazın karşınıza wordpress sitesi çıkar bilmem nereye tıklayın gibi yüzeysel ve ciddeyetten uzak bir biçimde konuya yaklaşmak istemediğimden direk link veriyorum. evet web sitesi oluştur kısmına tıkladığınızda karşınıza şöyle bir yer gelecektir.
burada bulunan bir çok kategori'den blogunuz hangi kategoriye giriyorsa onu seçin örneğin sağlıkla ilgili yayın yapacaksanız sağlığı seçin eğer türkçe yayın yapacaksanız english'e tıklayıp türkçe yapın sağlık kategorisine tıkladığımızda alt kategori gelir bu kategorilerden herhangi  birini seçip tıklayın.
alt kategoriden birini seçin ben egzersiz kategorisini seçin seçtikten sonra tıklayın bu arada gmail hesabınızla oturum açtığınızı varsayıyorum.
alt kategorilerden herhangi birine tıkladığımızda karşımıza yukardaki resimdede gördüğünüz gibi bir sayfa açılıyor peki burası nedir burası açacağınız blog sitenizin anasayfanızın nasıl görünmesini istiyorsanız 3 seçenekten birini seçerek tıklayın.
wordpress blog sitemizin nasıl nasıl görüneceğini seçtikten sonra karşımıza yukardaki resimde gördüğünüz gibi bir sayfa gelecektir burada herhangi bir kategoriyi seçebilirsiniz ama blogunuzun konusuna uygun olanı seçmenizde fayda vardır  kategorimizi seçtikten sonra işaretlediğim skip for now'a tıklayarak bir sonraki adıma geçiyoruz.
evet arkadaşlar bir sonraki  adıma geçtiğimizde resimdede gördüğünüz gibi yer geliyor bu sayfa blog sitemizi açmak için bir kaç farklı seçenek geliyor ancak bir seçenek hariç diğer tüm seçenekler ücretlidir yani satın almanız gerekmektedir peki ücretli versiyon'da hangi avantajlar vardır primum versiyonunda blogunuzun sonunda wordpress olmayacaktır .com .net yada .org gibi kendinize ait alan adı olacaktır örneğin ücretsiz versiyonda blog-kalemimtest.wordpress.com olur. primum versiyonunda ise blog-kalemim.com kullanılır ama sizlere ilk başta free yani ücretsiz seçeneğini secmenizi tavsiye ederim daha sonraki zamanlarda domain satın alarak free olan blogunuzu primum'a çevirebilirsiniz blog adınızı blogkalemimtest yazdığım yere yazdıktan sonra select'e tıklayın.
evet yukardaki resimde gördüğünüz tabloda işaretlediğim select free yani tamamen ücretsiz olan wordpres blog sitesini kurmak için 5. adımıdır select free'ye tıklayın.
son ve 6. adıma geldik arkadaşlar resimde gördüğünüz tabloda aynen şunu yapın your free adress kısmına kendi gamil adresiniz yazın blogkalemimtest yazılan yere sizin blogunuzun ismi olmalı ve son olarak choose a pasword yerede gmail hesabınızın adını yazarak create my account'a tıklayın.
evet arkadaşlar yazımız biraz uzun oldu ama gördüğünüz gibi wordpress tabanlı ücretsiz sitemizi açtık soru ve görüşleriniz için bana iletişim sayfasından ulaşabilirsinz.
PAYLAŞ
Google+

YAZAR Umut

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder