samsung j7 (2016) serisinin orjinal stock romları nasıl yüklenir

merheba arkadaşlar blogger derslerşimizin yanı sıra akıllı telefonlardan baya anladığım için ara sıra akıllı telefonlar hakkındada yayın yapacağım bundan böyle. bilindiği gibi  samsung orta segmentteki akıllı telefon serisini olan J serisini 2015 yılında başlatmıştı bu serilerini 2016 yılına gelindiğinde yine aynı adla ama bu defa daha iyi donanıma sahip telefonlar piyasaya sürerek j serisinin 2016 versiyonuna büyük bir ilgi uyandırdı bu j serisinin amiral gemisi sayılabilecek orta segment telefonu samsung j7 (2016) serisinin tüm modellerininin stock yani orjinal romlarını nasıl yükleyeceğinize size göstermeye çalışacağım. samsung j7 2016 serisi telefonuza root attınız yada custom rom kurdunuz bu iki işlemde telefonunuzun garanti kapsamından çıkmasına neden olur tabi bunu yaptığınızda otomatikmen garanti gitmiyor ancak telefonunuzu garantiye gönderdiğinizde büyük olasılıkla telefonunuza custom rom kurduğunuz farkedilebilir ve telefonunuzun garantisi devam ettiği halde tamir parası ödeminize ve telefonunuzun garantisinin gitmesine sebep olabilir ancak garantiye göndermeden önce  bu durumu tersine çevirebilirsiniz peki ama nasıl derseniz size onu yazayım telefonunuzun orjinal stock romunu kurarak telefonunuzu garantiye gönderdiğinizde herhangi bir sıkıntı çıkmaz size hem yazılı hemde resimli bir şekilde orjinal stock rom nasıl atılır anlatmaya çalışacağım.






bu işlem soft brick telefonunuza uygulayarak telefonunuzu rahatlıkla brick'ten kurtarabilirsiniz öncelikle küçük boyutlu olan bir programa ihtiyacımız var o programın adı odin'dir size linkini vereceğim.
öncelik buradan odin adlı programı indirin programı indirdikten sonra samsung j7 (2016) telefon modeliniz hangisiyse vereceğim linklerden stock romu indirin telefonumun hangi model olduğunu nereden öğrenebilirim diyecek olan arkadaşlarımız olacaktır mutlaka telefonunuzun ayar kısmından en altta bulunan cihaz bölümüne girin ve bir örnek vermek gerekirse şöyle sm ile başlayan f.gn.h ve fn ile biten yazan yer telefonunuzun modelidir. evet arkadaşlar telefon modelinizide öğrendikten sonra aşağıdaki linklerden telefon modelinize uygun romu indirin.




SAMSUNG GALAXY J7 (SM-J710F) modelin orjinal stock romuna ulaşmak için buraya tıklayın


SAMSUNG GALAXY J7 (710GN) modeli için burayı tıklayın

SAMSUNG GALAXY J7 (SM-J710K) modeli için şurayı tıklayın


SAMSUNG GALAXY J7 (SM-J710FN) modeli içinde burayı tıklayın.




evet arkadaşlar telefon modelimize uygun romu indirip rar'dan çıkardıktan sonra odin programımızı yönetici olarak çalıştırıyoruz
yukardaki resimdede işaretlediğim AP denilen kısma tıklıyoruz aslında bu işlem bundan bir kaç sene önce daha karmaşıktı ve bir çok  acemi arkadaşlarımız telefonlarını kullanılamaz hale getirebiliyorlardı fakat yinede dikkat edin telefonunuzu  şarjı en az yüzde %50 olmalıdır bilgisayarınız masa üstüyse herhangi bir elektrik kesintisi veya usb kablonuzun bozuk olmamısına dikkat edin aksi halde telefonunuz brick olabilir ve bundan blogumuz sorumlu değildir ancak bu yazdıklarımı harfiyen yerine getirirseniz herhangi bir sorun çıkmaz.
AP tıklayıp romu attığınız klasörü bulup rom'a tıklayın ve aça basın daha sonra telefonunuz kapatıp öncelikle ortadaki tuşa ve ses kısma tuşuna aynı anda basın son olarak telefon açma kapama tuşuna basın telefon download moduna girdikten sonra usb kablosuyla telefonunuzu bilgisayara bağlayın ve ortadaki tuşa bir kere  basın.
evet arkadaşlar gördüğünüz gibi starta tıkladıktan sonra yazılım yüklenmeye başlandı pass yazı görene kadar ve telefon kendi kendini başlatana kadar sakın usb kablosunu çekmeyin  yazılım tamamlandıktan sonra şöyle bir yazı gördükten sonra usb kablosunu çekebilirisiniz.
evet gördüğünüz gibi yazılım yüklenmesi tamamlandı bunu nasıl anlıyoruz yeşil buton üzerinde görünen PASS yazısından öğreniyoruz romunuzu yükleyip telefonunuzun ufak tefek ayarlamalarını yaptıktan sonra güle güle kullanbilirsiniz.





Not: son olarak küçük bir hatırlatma sammobile romları bulabileceğiniz en güvenli sitedir onun için sammobileden link verdim join kısmına tıklayıp emailinizi onaylatıp romları güvenli bir şekilde indirebilirsiniz.
PAYLAŞ
Google+

YAZAR Umut

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder