yeni blog yazarlarına tavsiyeler


merheba arkadaşlar bu makalemde yeni blog yazarlarına naçizane bazı öneriler ve tavsiyerlerde bulunmak istiyorum yeni blog sitesi açan ve bu yolda emekleme evresinde olan acemi blog yazarı arkadaşlarımıza öneriler ile birlikte bazı tavsiyelerim ve uyarılarım olacaktır ilk blogumuz açtığımız günlerde heyacanlı ve sabırsız oluruz sürekli yeni bir şeyler paylaşıp blogumuza yeni yeni ayarlamalar eklentiler ve birçok renkli temalar deneriz bu acemi dönemde içerikten çok görselliğe önem veririz. blog'unuzun görsellik açısından iyi olmasını istemeniz tabi doğal olarak karşılıyorum bir blog görsellik açısından iyi olması şüphesiz güzel bir şeydir peki ya girdiğiniz içerikler ? bir blog renksiz ve çok abartılı bir temasının olmaması ile yoluna devam edebilir ve yıllar boyu popüleritesini koruyabilir fakat abartılı ve görsellik açısında süper olan bir blogun içerik açısından zayıf olması ve ve yazılarının çok kısa olması yani içerik bakımından çok kötü olursa o blog'u ne renkli ayarlamaları nede süper teması kurtarabilir bu gibi bloglar adeta meyvesiz ağaca benzer kullanıcılarına hiçbir bilgi ve fayda sağlamayan blog siteleri çöp olup gider bugün bir çok blogu tesadüfen ziyaret ettiğimizde yıllar önce açılmalarına rağmen görüntelenme istatiskleri on bini bile geçmemiştir. bu gibi blog sahipleri üstelik bundan muzdariptir herşeyi yapıyorum ama blogumun değeri bilinmiyor hissine bile kapılıp blogunu kaderine terk edip yayın yapmayı bırakmıştır oysaki suçu blog takipçilerine değilde kendilerinde aralar ve bu gibi sorunları çözseler değerleri kısa orta ve uzun vadede bilinip haklarının teslim edileceğine hiç şüpheleri olmasın.



                                                    blogger yazarlarına  tavsiyeler ve öneriler

yukarda abartılı görsellikten ve temadan bahsettik size tavsiyem sade ve kullanışlı bir tema edinin ve blogunuza ekleyin blogunuzu ziyaret edenler temanız yüzünden kafa karışıklığına uğrayıp hemen blogunuzu terk etmenin büyük sebeplerinden biride karmaşık ve rahatlıkla gezinebilme imkanı olamayan temalardan kaynaklanmaktadır yani içeriklerinizin kalitesi iyi olabilir ancak ona ulaşılmasını zorlaştıran temanız varsa yeteri kadar tıklanmayabilir sade bir temanızın olamsı blogunuza yararı çok olur.


blog'unuza çok fazla eklenti eklemeyin istiyacınız kadar eklenti ayarlamalar yapın blog'unuzun anasayfasını çok fazla işgal eden bu eklentiler görüntü kirliliğinede sebep verir ve bir süre sonra ihtiyacınız olan eklentilerinizi koyacak yer bulamazsınız.


blogger yazıları nasıl olmalı onuda anlatmak istiyorum blog sitenizde içeriklerinizin sade ve abartıdan uzak olmasını tavsiye etmenin yanı sıra metinlerinizinde italik olmamasını öneririm yazılarınız sade olsun ve zengin metinli içerikler yayınlayın çünkü blog sitesini var eden uzun paragraflar ve metinlerle dolu yayınlardır.  uzun uzadıya sizlere yazmak isterim ancak sizide çok sıkmak istemem şimdilik bunları yazıyorum ilerdeki yayınlarımda sizleri geniş kapsamlı bilgiler vermeye devam edeceğim. saygılar sevgiler
PAYLAŞ
Google+

YAZAR Umut

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder