Blog Sitesinizin Temasını Mobil uyumlu Hale Getirin

Tekno Akıllı'dan herkese merhebalar bu yazımızda Blogger derslerimize devam ediyoruz.

Blogger'da bir blog sitesi açtınız gereken ayarlamaları yaparak içeriklerinizi yazmaya başladınız,(blogger'da blog nasıl açılır) herşeye yolunda zamanla belli bir kullanıcı kitleniz oldu ve blog'unuzun tasarımını daha profesyonel bir getirmeye karar verdiniz. Ve internetten ücretli veya ücretsiz bir tema bularak blog'unuza uyguladınız. (blog'a tema nasıl eklenir?) temanızın çok işlevli çok sevilebilir herşey yine buraya kadar yine süper ama durun peki ya eklediğiniz temanız mobil cihazlarla uyumlu değilse neyapacaksınız?.




Blog sitenizi mobil uyumlu hale getirmek için temanızı silmenize gerek yoktur. çünkü yapacağınız kolay bir ayarlama ile temanızı PC'de göründüğü gibi tablet veya mobil cihazlar'dada aynı şekilde görünecektir.


size örneğini göstermek için blog sitemizin üstünden bir kaç görsel ile size göstereceğim  öncelikle blogunuzun Kontrol panelin'den ardından'da >> Şablon linkine tıklayın burada iki bölüm görünecektir. Birinci bölümde blog sitenizin PC'de nasıl göründüğünü gösteriyor diğer bölümde ise Mobil cihazlar'da nasıl göründüğünü gösterir.
blogu mobil ile uyumlu yapma blogger temasını mobil ile uyumlu hale getirme
Blog sitenizin mobil'de göründüğü hali klasik ve acemice bir görüntüye sahip olabilir. yukardaki resim'dede gördüğünüz temamımızın mobil cihazlar'da göründüğü halini görüyorsunuz oysaki bizim blog'umuza eklediğimiz tema gayet şık ve gezilebilir bir durumdaydı. tabi PC'de öyle görünüyordu yada blog'un alt bölümünde bulunan web sürümünü görüntüle tıklanılmadıkça bu durum böyle klasik ve acemice bir görüntü oluşur ama sizden başka hangi kullanıcı web sürümünü görüntüle'ye tıklayacakki? işte bu duruma bir çözüm var peki nedir o çözüm derseniz size onuda anlatmaya çalışacağım.



     Blog'u Mobil Uyumlu Yapma

Bu işlemi yapmak için blog'unuzun Kontrol paneli>>>Şablon'a tıklayın karşınıza şöyle bir pencere gelecektir.
blog temasını mobil ile uyumlu hale getirme
Yukardaki resim'dede gördüğünüz yer gelecek karşınıza Üstün'de mobil yazısı bulunan ve işaretlediğimiz dişli çarka tıklayın.
Dişli çarka tıkladığınızda karşınıza aynen yukardaki resimde gördüğünüz gibi bir yer gelecektir Burada tema varsayılan olarak kaydedilmiş çünkü blog sitesini ilk açtığımızda tüm ayarlar varsayılan olarak gelir yani blog sitesini bir arsa olarak düşünün evi'de siz inşaa edeceksiniz. her türlü araç gereçlerini siz kendiniz yapmalısınız.  Karşımıza çıkan yerde öncelikle Varsayılan yazısına tıklayın ve en alt bölüm'de bulunan Özel'i seçin en üstte bulunan  ok işareti ile işaretlediğimiz yer Evet Mobil cihazlarda mobil şablon göster'i seçin ve kaydedin ve temanızın mobil cihazlarda nasıl göründüğüne bakın.bakmadan önce bir görsel daha göstererek yazıma son vereceğim.
blog hazır tema ayarları
Evet arkadaşlar gördüğünüz gibi blog sitemiz mobil uyumlu hale gelmiştir. Bu uygulamayı blogu'nuza bir hazır tema eklediğiniz'de yapın ve inan blog'unuza çok faydası olacaktır. Ve son olalarak tema ile ilgili kısa bir bilgilendirme vermek istiyorum. her eklediğiniz tema mobil ile uyumlu olmayabilir yani temanız mobil uyumlu değilse bu ayarı yaptığınızda mobil cihazlardan blog'unuzun geç açılma ve görüntü bozukluğu oluşabilir. böyle bir durum ile karşılaştığınızda Mobil ile uyumlu bir tema bulup blog'unuza ekleyin.


Soru ve Görüşleriniz İçin Bize İletişim Sayfamızdan Ulaşabilirsiniz Yada yorum yaparak sorularınızı sorabilirisiniz..Kolay Gelsin




PAYLAŞ
Google+

YAZAR Umut

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder