Google analytics web mülkü edinme ve blogger-a ekleme (resimli anlatım)

blog-kalemim-den  herkese merhebalar bu yazımızda google analytics web mülkü nasıl alınır ve blogger-a nasıl eklenir analatmaya çalışacağım. öncelikle yeni başlayanlar için google analytics nedir ve ne işe yarar anlatmak istiyorum google analytics adındanda anlaşılacağı gibi google-nin bir ürünüdür tıpkı blogger gibi onunda güzel bir görevi vardır blogger kullanan ve blog site sahibi olanların mutlaka kullanması gereken google analytics görevi blog sitenizin tüm verilerine ulaşma imkanı sunnmaktadır yani google analytics bir hesabınız varsa bunu rahatlıkla blogunuza uygulayabilirsiniz.                                                                                                                                                                            Google analytics nedir?                                                                                                                             
google analytics nedir diyen acemi arkadaşlarımıza kısa bir bilgi vermek istiyorum blog siteniz var ve sadece blogger kontrol panelinden mi blogunuzun hareketlerini takip ediyorsunız ve bundan muzdaripseniz google analytics derdinize derman olacak çünkü analytics-i hem pc-den hemde akıllı telefonunuzda rahatlıkla kullanabilirsiniz blog sitenizin gerçek zamanlı ve anında tüm verilerine ulaşacaksınız blogunuzu gün içinde kaç kişi ziyaret etmiş nekadar süre kalmış blogunuza adsanse gibi gelir kaynaklara bağlıysa blogunuz nekadar gelir elde etmiş ve buna benzer pek çok bilgiye ulaşmanızı sağlıyor.                                                                                                                                                                                         Google analytics web mülkü nedir?                                                                                                                           
google analytics web mülkü blogunuza kaydetmeniz için google tarafından verilen ve UA- ile başyan 9 rakamla biten bir kod verir bu kodu alıp blogunuza kaydetmezseniz bloguzun verilerine google analytic hesabınızdan göremezsiniz çünkü blog sitenizin verilerine ulaşmak için sitenin size ait olduğunu teyit etmesi lazım bir google analytics hesabından en fazla 50 web mülkü kodu alınabilir.

                  google analytics web mülkü kimliği nasıl alınır?
sizlere adım adım hem yazılı hemde resimli ve detaylı bir şekilde sizlere faydalı ve öğretici amaçlı anlatmak istiyorum ilk başlarda bende çok araştırmıştım fakat çoğu sitede html kodlu anlatımlar mevcuttu acemiler için html yoluyla yapılan ayarlar ilk başta zor gelir veyanlış bir şey ile blog-un ayarları bazen bozmaya sebep oluyor bir blog sitenin yayınlarının yorum kısımlarını okumuşsunuzdur abi bunu yaptım blogumda garip garip karekterler çıkıyor düzeltmek için neyapmam lazım diye bir süre yorum var. acemilerin rahatlıkla yapabilecekleri şekilde anlatmak en iyi yöntemdir sonuçta hiçkimse doğuştan profesyonel blogger olarak doğmuyor hepimiz araştırarak ve okuyarak öğreniyoruz bende bu anlattıklarımı araştırarak öğrendim ve sizlere bu aktarmak istiyorum. evet arkadaşlar anlatımımıza geçelim bir siteniz var dolayısıyla gmail hesabınızda var bu ikisi analytic web mülkü kimliği almaya yeterlidir blog sitesi açtığımız gmail adresimiz blogger-a giriş yapalım blogger hesabınız açık olsun çünkü gmail adresimiz açık olduğunda daha rahat ve anlaşılır bir şekil analytics hesabı alınır bunu acemi arkadaşlarımız daha rahat yapsın diye öneriyorum. google analytics web sayfasına ulaşmak için burayı tıklayın karşımıza çıkan sayfada analytics hesabınızda oturum açın yazan yere tıklayın.
 resimde işaretlediğimiz yere tıkladığınızda karşınıza gmail adresinizle giriş yapabileceğiniz bir yer çıkacaktır eğer gmail hesabınızla oturum açmışsanız belirtilen adımları uygulayarak google analytics-e giriş yapın giriş yaptığınızda karşınıza bir panel çıkacaktır.




resimde kırmızı çemberle işaretlediğim yönetici kısmına tıklayalım karşımıza bir çok ayar ve özellik çıkacaktır ama bizim aradığımız yer mülk ayarları denilen kısımdır buraya tıkladığımızda gereken bölüm açılacaktır ağıdaki resimde gördüğünüz gibi bir yer.
mülk ayarlarına tıkladığımızda karşımıza resimdeki gibi biyer çıkıyor burada bulunan mülk adı kısmına blog-nuzun adını yazın hemen altında bulunan varsıyalan url kısmına ise blogunuzun linkini yapıştırın yada direk blog-unuzun tam adresini yazın sektör kategorisine tıklayın ve blogunuz hangi karegoriye uygansa onu seçin ve altta bulunan kaydet-e tıklayın bir kaç saniye içinde UA- ile başlayan kodunuz karşınıza çıkacaktır eğer kod gelmediyse bu seçeneği uygulayın.
izleme bigilerine tıklayın ardınan izleme koduna tıklayın karşınıza çıkan kodunuzu alın  evet google analytics web mülkü  kimliği kodumuz hazır peki ama bu kodu blogumuza nasıl uygulayacağız hemen onuda aşağıda anlatacağım:)                                                                                                                                                                                                                                                                                              blogger-a google analytic web mülkü kimliği nasıl kaydedilir?
evet kodumuz hazır olduğuna göre blogger hesabımızla blogger-a giriş yapalım kontrol panelinde bulunan ayar kısmına ardından diger kısmına tıklayın.
blogger kontrol panelinde bulunan ayar kısmına tıkladıktan sonra diğer seçeneğine tıklayıp sayfayı biraz aşağıya çektikten sona resimdede gördüğünüz google analytics denilen kısma kodunuzu yazın ve üstte bulunan ayarları kaydete tıklayın hayırlı olsun blogunuz google analytics-e kayedildi dilerseniz akıllı telefonunuzdan google analytics uygulamasını indirirek blogunuzun tüm hareketlerini izleyebilirsiniz bilgiyardan analytics-e giriş yapmak isterseniz google analytics web sayfasından gmail hesabınızla giriş yaparak blogunuzun tüm hareketliklerini izleyebilirsiniz.
PAYLAŞ
Google+

YAZAR Umut

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder