Yatırım arayan bir Türk Scaleup mısınız? İşte yapmanız gerekenler

Türk girişimcilik ekosistemi hızla gelişiyor. Türk startuplar bir sonraki turda neler yapacaklarını planlamaya ve arayışlarını yurtdışına doğru yönlendirmeye başladılar. Emlak dünyasında faaliyet gösteren ve Property Finder Group ile General Atlantic’ten toplamda 12 milyon dolar yatırım alan bilgilendirme ve pazarlama platformu Zingat gibi başarı hikayeleri var.





Yatırım getirisi açısından bakıldığında, söz konusu iletişim hattınızı inşa etmek ve yatırım almaksa hiçbir şey uluslararası etkinliklerin yerini alamıyor. Ancak artık büyük sektör etkinliklerinde görücüye çıkmak yetmiyor. Bir kişinin ortalama dikkat süresinin 8 saniyeye kadar düştüğü düşünülürse, gürültünün içinde kaybolmak, artık bir ihtimal değil bir gerçek. Yatırım almak için çabalayan onlarca kişinin arasından yatırımcıların sizi hatırlamasını nasıl sağlayabilirsiniz? Üstelik global etkinliklerde bölgesel özelliklere odaklanılmaz. Balkan ülkelerinden gelen startuplar ile San Francisco çıkışlı startuplar’ın koşullarının eşit sayılması ise adil değildir.

Neyse ki yıl boyunca Avrupa’nın güney doğusundaki scaleuplar’la uluslararası yatırımcıları ve kuruluşları buluşturan bir scaleup programı ve platformu olan ScaleIT var.

 “Her yıl yüzlerce başvuru alıyoruz ve aralarından en yüksek performans gösteren 15 scaleup’ı seçiyoruz. İyileştirme ve tanıtım odaklı bir programdan sonra finalistleri Ekim ayında Milano’da bölgeyle ilgilenen ve yatırım yapmaya hazır olan 150 başarılı yatırımcının ve 70’in üzerinde risk sermayesi fonunun önünde sahnede şirketlerini anlatmaları için davet ediyoruz. Böylece her scale-up başına 10’dan fazla yatırımcının düştüğü sağlıklı bir denge yaratmış oluyoruz. Sonuçlar da başarımızı ortaya koyuyor: ScaleIT sahnesine çıkan şirketler son 3 yılda 230 milyon doları aşan miktarda yatırım aldılar. Bunların arasında BeMyEye, MotorK, Musement, Cuebiq, Buzzoole, Supermercato24, Shopfully gibi pek çok başarı hikayesi yer alıyor.”

ScaleIT’nin kurucusu Lorenzo Franchini, “Firmanın 2018 yılındaki etkinliğine 32 uluslarası fon katıldı. Şirketler ve uluslararası yatırımcılar arasında 100’den fazla toplantı düzenlendi. Seçilen scaleuplar’ın uluslararası satışlarında %48, gelirlerinde ise ortalama %177 artış yaşandı.” diyor.

Şimdi ScaleIT, Avrupa’nın güney doğusunda faaliyet gösteren başarılı dijital ve teknoloji scaleuplar’ı için kapılarını yeniden açıyor. Böylece bu scaleuplar 3 milyon eurodan 30 milyon euroya kadar yatırım alabilecekleri fon turlarına çıkma şansını yakalayacaklar!

ScaleIT’nin 5. Etkinliği’ne katılım kriterlerini okuyun ve Accel, Amadeus Capital, Ardian, Cisco Investments, DN Capital, Draper Esprit, EarlyBird VC, Eight Roads, Highland Europe, Holtzbrinck Ventures, Idinvest, Index Ventures, Iris Capital, Partech Ventures gibi yatırımcı markaların ve Euronext,, AWS, Salesforce, Silverpeak, Orrick, Badenoch & Clark, Poste Italiane, Ludovici & Partners ve SisalPay gibi kuruluşların karşısında, sahnede firmanızı anlatmak ve seçilecek 15 scaleup’tan biri olma fırsatını yakalamak için 30 Haziran - 15 Temmuz 2019 tarihi arasına kadar https://scaleit.biz/ adresinden kaydınızı yapın.

Avrupa Birliği’nin önde gelen finans kurumu Euronext, 2019 yılında da ScaleIT’nin baş partneri olma rolünü üstleneceğini teyit etti.


(Video belgenin içindedir, harici başvuru yoktur):




Basın Odası:

Simona Vecchies –   simona.vecchies@angelia.it Cep Tel. +39 335 1245190
Beatrice Cagnoni – beatrice.cagnoni@bc-communication.it Cep Tel. +39 335 5635111






PAYLAŞ
Google+

YAZAR Umut

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder